Site Rengi

BilgiliUsta.com | Aradığınız Her Bilginin Adresi.

Bergamot Yağı Nedir? Yararları Nelerdir?

  • 26 Mayıs 2021
  • Bergamot Yağı Nedir? Yararları Nelerdir? için yorumlar kapalı
  • 158 kez görüntülendi.

Bergamot, portakal ağaçlarında yetişen turunçgil meyvesinin kabuklarından elde edilir. İki çenekliler sınıfına aittir. Kabuklarının yapısı pütürlüdür. Hoş kokusu nedeniyle pek çok alanda kullanılmaktadır. Bu nebattan elde edilen yağ, bergamot yağıdır. Bergamot ağacının kökleri Güneydoğu Asya’ya kadar uzanabilmektedir. Şuanda da dünyanın bir hayli yerinde yetişmektedir. Ancak adını ve ehemmiyetini İtalya’nın güneyindeki Bergamo kasabasından almaktadır. Yatıştırıcı kokusu, baharatlı […]

Bergamot, portakal ağaçlarında yetişen turunçgil meyvesinin kabuklarından elde edilir. İki çenekliler sınıfına aittir. Kabuklarının yapısı pütürlüdür. Hoş kokusu nedeniyle pek çok alanda kullanılmaktadır. Bu nebattan elde edilen yağ, bergamot yağıdır.
Bergamot ağacının kökleri Güneydoğu Asya’ya kadar uzanabilmektedir. Şuanda da dünyanın bir hayli yerinde yetişmektedir. Ancak adını ve ehemmiyetini İtalya’nın güneyindeki Bergamo kasabasından almaktadır.Bergamot Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?
Yatıştırıcı kokusu, baharatlı tadı ve geniş kullanım alanları öne çıkan özellikleridir. Bergamot çayı güzel kokusu ile hastalıklara şifa olurken, bergamot yağı da asap hastalıklarına ve bunalıma iyi gelmektedir. Zati bir hayli çay markası bergamotu, çaya koku vermesi nedeniyle mahsullerine karıştırmaktadır.

Bergamot Yağının Kullanım Alanları Nelerdir?

-Bergamotun ayırt edici narenciye kokusu, hem erkekler hem de bayanlar için üretilen bir hayli şahsi bakım mahsulünde kullanılmaktadır.
-Parfüm,kolonya,kozmetik ve tuvalet mahsullerinde kullanılmaktadır.
-Gıda ve meşrubat aromalarında kullanılmaktadır.
-Beden losyonu veya masaj için taşıyıcı bir yağ ile karıştırılarak kullanılabilir.
-Şampuan veya duş jellerine birkaç damla bergamot esansiyel yağı eklenebilir.
-Bergamot esansiyel yağ, konut üretimim mumlara veya oda kokularına ilave edilebilir.
-Bergamot yağı antibakteriyel ve anti-inflamatuar özelliğe sahip olduğu için bir taşıyıcı yağ ile karıştırılıp sivilce veya siyah noktalara uygulanabilir.

Bergamotun ve Bergamot Yağının Yararları Nelerdir?Bergamot Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

-2015 senesinde Japonya‘da yapılan ufak bir araştırmada, su buğuyu ile karışan bergamot yağının kaygı ve bitkinlik duygularını eksilttiği ortaya konmuştur. Bu nedenle bergamot yağının stres eksiltme tesiri olduğu görülmüştür.
-Bergamot yağı bunalımla savaşma mevzusunda oldukça tesirlidir.
-Bergamot yağı yiyecek zehirlenmesiyle savaşmaktadır.
-Bergamot yağının kolestrol düşürücü tesiri vardır.
-Bergamot yağı ağrı ve cerahati eksiltir.
-Bergamot beden mukavemetini çoğaldırmada tesirlidir.
-Bergamotun kabukları ile yapılan reçeli sağlık açısından çok yararlıdır.
-Bergamot sindirim sisteminde ve bağırsak asalaklarının rehabilitasyonunda oldukça tesirlidir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bergamot yağı, taşıyıcı yağlar ile seyreltilmeden kullanılırsa cildi tahriş edebilir. Duyarlı ciltlerde alerjiye neden olabilir. Hamile bayanlarda negatif tesirlere neden olabilir.
Bergamot çayının fazla harcanması bayanlarda adet kumpassızlığına ve rahim ağrıdene neden olabilir.
Kullanmadan evvel hekiminize danışmayı unutmayınız.

Yazar: Katibe Melis Dinçer

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ