Bebek Anne Karnında Nasıl Yatar?

Bebekler Rüya Görmektedir Yapılan çalışmalar bebeklerin, anne karnında iken günlerinin neredeyse 20 saatlik kısmını yatarak geçirdiklerini ortaya koymaktadır. Özellikle hamileliğin 7. ayından itibaren anne karnındaki bebeklerin uykusu, günün %80 – 90’lık kısmını kaplamaktadır. Ayrıca bu mevzuda yapılan araştırmalar bebeklerin bu esnada rüya gördüklerini ortaya çıkarmıştır. Başka Bir Deyişle bebekler uykuları esnasında aynı erişkinlerde olduğu gibi uykularında REM […]
Bebekler Rüya Görmektedir
Yapılan çalışmalar bebeklerin, anne karnında iken günlerinin neredeyse 20 saatlik kısmını yatarak geçirdiklerini ortaya koymaktadır. Özellikle hamileliğin 7. ayından itibaren anne karnındaki bebeklerin uykusu, günün %80 – 90’lık kısmını kaplamaktadır. Ayrıca bu mevzuda yapılan araştırmalar bebeklerin bu esnada rüya gördüklerini ortaya çıkarmıştır. Başka Bir Deyişle bebekler uykuları esnasında aynı erişkinlerde olduğu gibi uykularında REM safhasını yaşamaktadır. Bu gidişat, gelişmiş ultrason makinelerinde basitlikle gözlemlenebilmektedir. Buna rağmen NON-REM aşaması adı verilen düzeyde, başka bir deyişle uykunun daha sakin olan sürecinde bebeklerin rüya görmedikleri tespit edilmiştir. İşte bu süreçlerde, bebeğin beyni büyümekte ve bilgiler beyninde işlenmektedir.
Anne Karnında Bebekler Gece ve Gündüzü Öğrenmemektedir
Anne karnında yatmakta olan bebekler araştırıldığı zaman, bebeklerde erişkin fertlerde olduğu gibi gece veya gündüz kavramlarının olmadığı görülmüştür. Bu sebeple bazı anne adayları, geceleri hareketli olan bebeklerinin doğduktan sonrada gece uyku problemi yaşayabileceklerini düşünmektedir. Ancak bu stil evhamlara yer verilmemelidir. Zira bebekler dünyaya geldikten kısa bir vakit sonra ebeveynlerinden uyku kavramını bilecek ve gece/gündüz kavramlarını ayırt edeceklerdir. Bu uyarlama elbette zaman alacaktır.
Hamile kadınları en çok kaygı veren mevzulardan bir tanesi de; bebeklerinin az hareket ettiği veya hiç hareket etmediği hatasıdır. Bazı bebeklerde anne karnında hareketlenme daha azdır. Bu gidişat bebeğin yattığı anlamında idrak edilmelidir. Bu surattan bebeklerin hareket sayımlarının değişik saatlerde yapılması önerilmektedir.
Ayrıca günümüz teknolojisi ile ultrason makineleri, bebeklerin daha detaylı olarak görüntülenebilmesine ihtimal tanımaktadır. Bu nedenle anne adaylarının bu mevzuda evhamları genellikle yersiz olmaktadır.
Yazar:Ensar Türkoğlu